Tahmini okuma süresi: < 1 dakika

 İbranica אֲהָלִים‎ (ʾăhālîm) —>Antik Yunancadaki ἀλόη (alóē) —>Latincedeki aloē; Aloe tarafından üretilen acı su, parfüm olarak, tıpta ve mumyalamada kullanılır.

Dilimizde tıbbi sarısabır denilir.

  • Farmasötik anlamda aloe, çeşitli aloe türlerinin koyulaştırılmış ve kurutulmuş suyudur.
  • İlacın müshil etkisi vardır ve çoğunlukla kabızlığın kısa süreli tedavisi için bitmiş ilaçlar şeklinde kullanılır.
  • Aloe uzun süre kullanılmamalı ve hamile kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.
  • Taze meyve suyu dahili ve harici olarak kullanılır ve çok sayıda cilt bakım ürününde ve kozmetikte bulunur.

Kök bitki

  • Aloe barbadensis, Asphodelaceae (= Aloe vera)
  • Aloe ferox (Cape Aloe), Asphodelaceae

Tıbbi ilaç

  • Curaçao-Aloe, Aloe barbadensis’in (PhEur) kuruyana kadar koyulaştırılmış suyudur.
  • Cape Aloe, kuruyana kadar koyulaştırılmış Aloe ferox’un (PhEur) suyudur.

Malzemeler

Antranoidler: Aloin A ve Aloin B, Aloinosid A ve B

Facebook Yorumları